Vuoden 2020 Sosiaalipedagogiikan päivät esittää: Kulttuuri-iltamat, Harri Hertell & Antti Autio

89978488_1344886219041577_5368788748693667840_n

Mitä olisikaan tieteellinen konferenssi ilman iltatilaisuutta! Kokoonnutaan siis Facebook Liven ääreen nauttimaan runosta ja laulusta torstaina 19.3. klo 20–21. Haluamme iltatilaisuudella tarjota konferenssiyleisölle ja myös muille sielua ravitsevaa ohjelmaa näinä kummallisina aikoina. Tapahtuman Facebook-sivulle pääset suoraa tämän linkin kautta.

Kulttuuri-iltamalla Suomen sosiaalipedagoginen seura ry haluaa myös osaltaan tukea vapaan kentän taitelijoita, jotka nyt menettävät elantoaan. Lisäksi tilaisuuteen on vapaaehtoinen osallistumismaksu. Sen voi maksaa Suomen sosiaalipedagoginen seura ry:n tilille FI17 5620 0920 5262 16 (viite: kulttuuri-iltama).

*** HUOM. Keikat tulevat eri paikoista ja ne striimataan Facebookin tapahtumaan kahtena erillisenä, peräkkäisenä lähetyksenä. Keikkoja ei voi katsoa jälkikäteen. ***

20 – n. 20:15 HARRI HERTELL

Harri Hertell on helsinkiläinen runoilija, spoken word -artisti, DJ ja kulttuurituottaja (AMK). Spoken word -artistina Hertell tunnetaan useista runoutta ja musiikkia yhdistävistä projekteistaan kuten Hertell & Hertell -duosta, Dubros -yhtyeestä sekä Hertell, Rinne & Norvio -triosta. Kulttuurituottajana Hertell tiedetään parhaiten perustamastaan Helsinki Poetry Connection -kollektiivista, joka yli kymmenen toimintavuotensa aikana on ollut vahvasti vaikuttamassa suomalaisen lavarunouskulttuurin syntyyn.
Hertell on kirjoittanut kuusi runoteosta, joista tuorein Kaikki tunteet sallittuja julkaistaan huhtikuussa 2020 Enostone kustantamon toimesta. Kirjan kantavia teemoja ovat vanhemmuus, erityisesti isyys, sekä sukupolvilta toisille siirtyvät painolastit, joista pääsee eroon vain niistä ääneen puhumalla.

Hertellin runoutta on käännetty lukuisille kielille ja hänen tekstejään on julkaistu useissa antologioissa sekä kirjallisuuslehdissä. Hertell on myös julkaissut kolme spoken word -äänitettä. Parhaillaan Hertell esiintyy aktiivisesti ja työstää samaan aikaan uutta spoken word -materiaalia sekä lapsille suunnattua lorukirjaa. Vuonna 2017 Savukeidas julkaisi Hertellin ensimmäisen tietokirjan, Lavaruno-oppaan, joka käsittelee laajasti suomalaista lavarunokulttuuria. Esiintymisten ja luovan työskentelyn ohella Hertell vetää myös lavarunoustyöpajoja, joiden myötä hän on käynyt levittämässä runouden ilosanomaa mm. kouluissa, nuorisotaloilla, kirjastoissa, yritysten virkityspäivissä ja polttareissa.

20:15 – n. 21:00 ANTTI AUTIO

Antti Autio on viime vuosina noussut yhdeksi Suomen arvostetuimmaksi laulaja-lauluntekijäksi. Autio soittaa yleensä yhtyeensä kanssa mutta tänään soolona raikkaaseen ja vahvaan laululyriikkaan sekä polveilevaan kitarointiin pohjautuvaa suomenkielistä musiikkia. – http://www.anttiautio.fi

Autio julkaisi ”Minä tuon mukanani sateet” -debyyttialbuminsa vuonna 2017. Toinen albumi ”Pihalla tuulee taas” julkaistiin lokakuussa 2019.
Autio on koulutukseltaan teatteritaiteen maisteri ja valmistunut Nätyltä Tampereen yliopiston
teatterityön tutkinto-ohjelmasta vuonna 2016. Autio on näytellyt useissa TV-sarjoissa ja elokuvissa sekä teatterissa mm. KOM-teatterissa, Teatteri Takomossa ja Meriteatterissa. Autio on ollut monessa näyttelemässään produktiossa myös säveltämässä esityksen musiikkia.

***
Tilaisuuden tarjoavat Suomen sosiaalipedagoginen seura ry, Humanistinen ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden laitos.

Lisätiedot:
Sanna Ryynänen, sanna.ryynanen(at)uef.fi, 040 355 2639

***

Tapahtumakuva:

Harri Hertell, kuvaaja Sara Vallioja
Antti Autio, kuvaaja Sanna Käsmä

Top