Tervetuloa lukemaan sosiaalipedagogiikka.fi-sivustoa!

Kirjoittajat: Elina Nivala & Sanna Ryynänen

Tervetuloa uudelle sosiaalipedagogiikka.fi-sivustolle! Sivusto kokoaa yhteen perustietoa sosiaalipedagogiikasta ja sen tarkoitus on toimia sosiaalipedagogisen keskustelun kokoavana foorumina Suomessa.

Sivustoa ylläpitää Suomen sosiaalipedagoginen seura ry ja sen kokoamisesta ovat vastanneet tämän blogitekstin laatijat, eli seuran hallituksen jäsenet, Itä-Suomen yliopiston sosiaalipedagogiikan yliopistonlehtorit (varsinainen ja määräaikainen) Elina Nivala ja Sanna Ryynänen. Itse sivusto on kaikkien Suomen sosiaalipedagogiikasta kiinnostuneiden ja sosiaalipedagogista työtä tekevien oma.

Sivuston pystyttäminen sai alkunsa huomiosta, että kiinnostus sosiaalipedagogiikkaa kohtaan on selvästi kasvanut ja kasvamassa, samoin kuin sosiaalipedagogisen ymmärryksen ja osaamisen tarve. Tämä liittyy useisiin samanaikaisiin yhteiskunnallisiin kehityskulkuihin, kuten sosiaalisen pahoinvoinnin lisääntymiseen ja yhteiskunnallisen eriarvoisuuden jyrkkenemiseen. Myös keskustelut esimerkiksi koulukiusaamisesta, yhteisöllisyyden rapautumisesta ja nuorten koulutuspoluilta putoamisesta ovat ohjanneet monet näiden kysymysten parissa toimivat etsimään nimenomaan sosiaalipedagogisia ratkaisumalleja. Samoin ovat lisääntyneet pohdinnat siitä, kuinka kasvatusta ja koulutusta voisi kaikkinensa toteuttaa toisin, yhteisöllisyyttä ja tiedostavaa yhteiskunnallista toimijuutta korostaen. Myös näihin keskusteluihin sosiaalipedagogiikkaa on tarjoiltu yhdeksi hieman uudenlaisia näkökulmia tarjoavaksi lähestymistavaksi.

Mutta mitä sosiaalipedagoginen orientaatio oikein on? Mitä tarkoittaa ajatella ja toimia sosiaalipedagogisesti? Näitä kysymyksiä tässä sivuston etusivulla säännöllisesti julkaistavat blogitekstit tulevat valottamaan teoreettisten avausten, ajankohtaisen tutkimuksen ja käytännön työn näkökulmista.

Tervetuloa siis sosiaalipedagogiikan pariin myös näin virtuaaliympäristössä – oppimaan, ajattelemaan ja tekemään yhdessä!

 

p.s. Mikäli käytät facebookia, mutta et ole vielä käynyt tykkäämässä Suomen sosiaalipedagogisen seuran facebook-sivusta (linkki oikealla sivupalkissa), kannattaa se käydä tekemässä nyt. Sitä kautta saat kätevästi tiedon uusista täällä julkaistavista blogikirjoituksista. Meidät tekijät tavoitat sivuston alareunasta löytyvällä sähköpostiosoitteella, jos haluat lähettää sivustosta palautetta, kertoa siihen liittyviä toiveita tai täydentää sivustolla olevaa sosiaalipedagogista tietovarantoa esimerkiksi julkaisu- tai tapahtumatiedoilla.

Top