Yksi brittiläisen sosiaalipedagogiikan ykkösnimistä sosiaalipedagogiikan päiville

CLCAM30Mikkelin Sosiaalipedagogiikan päivien pääluennon torstaina 6.4. pitää professori Claire Cameron Isosta-Britanniasta. Hän työskentelee sosiaalipedagogiikan professorina University College Londonin Institute of Educationissa. Hän on ollut mukana perustamassa Thomas Coram -tutkimusyksikön (Thomas Coram Research Unit) sosiaalipedagogiikan tutkimuksen keskusta (Centre for Understanding of Social Pedagogy).

Claire Cameron on sosiologi, joka tutkimuksellisen kiinnostuksen kohteita ovat muun muassa sijaishuollossa elävät lapset ja nuoret sekä varhaislapsuus kasvatuksen ja hoivan näkökulmasta. Hän on viime vuosina julkaissut useita artikkeleita ja muita julkaisuja liittyen sijaishuollon kehittämiseen sosiaalipedagogisista lähtökohdista sekä käytännössä että teoriassa. Hän on tehnyt kansainvälistä vertailevaa tutkimusta esimerkiksi lapsen ja työntekijän välisestä suhteesta sijaishuollon eri toimintaympäristöissä.

Päivien ohjelma torstaina tarjoaa professori Cameronin luennon lisäksi mahdollisuuden päästä kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista sosiaalipedagogisista tutkimuksista sekä tutustua yhteen esimerkkiin sosiaalipedagogisesta käytännön työstä. Käytännön työpajojen kuvaukset löytyvät täältä.

 

Top